HIV behandeling

Hoe behandel je een hiv-infectie?

Hiv is helaas nog niet te genezen. Gelukkig is er wel behandeling mogelijk om te zorgen dat het virus zo min mogelijk schade aan je gezondheid toebrengt.

 

Wat doet Soapoli-online als uit mijn test blijkt dat ik een hiv-infectie heb?

Naar aanleiding van je uitslag informeren we je over de betekenis van je uitslag en de vervolgstappen. Voor de vervolgstappen rondom HIV verwijzen wij je naar de huisarts om je te laten verwijzen naar het hiv-behandelcentrum van jouw keuze. Aldaar wordt je bloed met regelmaat gecontroleerd om je gezondheidstoestand te monitoren. Je HIV behandelaar maakt samen met jou aan de hand van je bloedwaarden en algemene gezondheidstoestand een behandelplan. Hierin wordt ook het starten met medicatie besproken.

 

Partnerwaarschuwing

Naast een behandeling is het natuurlijk belangrijk dat je je sekspartner(s) waarschuwt, dan kunnen zij zich zo snel mogelijk laten testen en laten behandelen. Je partners waarschuwen kan heel spannend zijn. Soapoli-online kan je hierin ondersteunen. Wij zijn aangesloten bij www.partnerwaarschuwing.nl. Je kunt via deze site anoniem je partners waarschuwen. Via een mail of sms worden deze partners ingelicht en krijgen zij direct advies waar zij zich kunnen laten testen. Mocht je hulp nodig hebben met het waarschuwen van je sekspartners neem dan contact met ons op en wij helpen je verder.

 

Behandeling voor sekspartner

De kans dat je vaste sekspartner ook een HIV heeft, als jullie onveilige seks hebben met elkaar, is groot. Test daarom altijd allebei.

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.