Betrouwbaarheid van Soapoli-online

Uitgebreide informatie over de SOA testen van Soapoli-online

Soapoli-online werkt uitsluitend met laboratorium testen. Het Medisch Diagnostisch Centrum STAR-MDC waar alle SOA-testen van Soapoli-online worden onderzocht is CCKL gecertificeerd.

 

Soapoli-online SOA testen:

Chlamydia trachomatis                               

PCR uitstrijk of PCR urine

Neisseria gonorrhoeae PCR uitstrijk of PCR urine
Trichomonas Vaginalis  PCR uitstrijk of PCR urine
Herpes simplex PCR uitstrijk 
Candida PCR uitstrijk 
Syfilis Lues (vingerprik-rapidtest): indien positief VDRL en confirmatie IgM en IgG 
HIV 1 en 2 P24-Antigeen en HIV 1&2 anitistoffen (vingerprik-rapidtest); indien positief confirmatie 
Hepatitis B Hbs antigeen (vingerprik-rapidtest); indien positief nader onderzoek op anti-hbcore en anti-hbs 

 

Informatie over de bloedtest om syfilis, hepatitis B en HIV te onderzoeken:

Voor het bloedonderzoek op syfilis, hepatitis B en HIV wordt in ons laboratorium gebruik gemaakt van een speciale test waarbij maar enkele bloeddruppels nodig zijn. Deze testen zijn zeer gevoelig en tonen infecties aan op dezelfde wijze als de traditionele bloedonderzoeken. De vingerprik test is gelijk aan de traditionele bloedtesten op syfilis, hepatitis B en HIV. Negatief is negatief maar als de test een reactie geeft dan is het noodzakelijk aanvullend bloedonderzoek te doen. Er moet, om verder onderzoek te kunnen doen, bloed worden afgenomen via een venapunctie. Wij kunnen je helpen om verder onderzoek te laten uitvoeren.

Hoe betrouwbaar zijn de SOA laboratorium testen van Soapoli-online?

Alle SOA laboratorium testen van Soapoli-online worden in het CCKL geaccrediteerd laboratorium van Star-MDC in Rotterdam onderzocht. Het laboratorium van Star-MDC verwerkt exact dezelfde testen voor huisartsen en de SOA poli van de GGD. Een test is over het algemeen nooit 100% betrouwbaar maar biedt wel minimaal 99,2% betrouwbaarheid. Lees de afname instructie goed en volg hem stap voor stap dat garandeert de grootst mogelijke betrouwbaarheid van de uitslag.

De soa testen van Soapoli-online hebben de volgende sensitiviteit (De sensitiviteit van een geneeskundige test is het percentage terecht positieve uitslagen onder de zieke personen) en specificiteit (De specificiteit van een test is het percentage terecht negatieve testuitslagen onder de niet-zieke personen).: 

 

    sensitiviteit specifiteit 
chlamydia        97%   98,9%
gonorroe   99,3%   99,3%
trichomonas   99,3%   99,3%
syfilis   100%   100%
hiv   100%   99,45%
hepatitis B   99,8%   99,2%

 

Let goed op de incubatietijd voordat je een SOA test afneemt.

Iedere SOA heeft zijn eigen incubatietijd. Incubatietijd is de tijd waarna de SOA pas zichtbaar wordt in een test. Hier kun je lezen vanaf welk moment de testen van Soapoli-online betrouwbaar zijn om af te nemen.

Test niet eerder dan de aangegeven incubatietijd want dat geeft je geen betrouwbare uitslag. Is je testuitslag goed maar heb je nog steeds klachten, maak dan een afspraak bij een (huis)arts. Wil je om persoonlijke redenen liever niet naar je huisarts neem dan contact op, wij kunnen een afspraak voor je maken bij de Soapoli-online arts. Kijk op test afhalen voor meer informatie over de werkwijze van een consult bij de arts.

Nieuw

We bieden 1 zelfafleestest aan namelijk de INSTI HIV test. Deze test kun je zelf thuis afnemen en na 1 minuut de uitslag aflezen. Lees hier meer informatie over deze test.  

 

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.