Bloedonderzoek op chlamydia; kan dat?

We kregen een vraag van een klant of er via een bloedafname onderzoek gedaan kan worden op chlamydia. Dit kan wel maar het geeft alleen een beeld of je OOIT een chlamydia hebt gehad. Het zegt je niets over je situatie NU. En dat is toch wat je wilt weten. Ons advies om zekerheid te krijgen of je wel of niet een chlamydia hebt:

1.Wacht 14 dagen met testen op chlamydia na het laatste onbeschermde sekscontact.

2.Laat je testen door een uitstrijkje af te nemen (dit geldt voor de vrouwen) of door urine op te vangen (dit geldt voor de mannen). Een swab kan je zelf eenvoudig afnemen

3.Vrij veilig tot je de uitslag binnen hebt. En daarna natuurlijk ook als je geen vaste partner hebt ;-)Test anoniem & discreet op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle soa testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.


Reacties

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.