Tags: Gonorroe,

Gonorroe, in de volksmond ook wel druiper genoemd, wordt veroorzaakt door de neisseria gonorrohoeae ofwel gonokok. De gonorroe bacterie nestelt zich in de slijmvliezen van de vagina, penis, anus, keel en ogen. Door onbeschermd seksueel contact (seks zonder condoom) kunnen zowel mannen als vrouwen een gonorroe-infectie van de plasbuis oplopen. Bij vrouwen komen de infecties ook in de vagina voor. Als gevolg van orale seks (beffen of pijpen) kunnen infecties in de keel ontstaan. Een infectie in de anus ontstaat na onbeschermde anale seks. Gonorroe is zeer besmettelijk en kan ook overgedragen worden zonder penetratie.

Klachten

Bij 40% van de vrouwen die besmet is met gonorroe treden niet of nauwelijks klachten op. Klachten die optreden zijn toegenomen vaginale afscheiding, andere klachten zijn pijn en branderigheid bij het plassen, De kans om als vrouw vaginaal besmet te worden na seksueel contact met een gonorroe-besmette man is 20-30%. Bij mannen hebben na infectie met de neisseria gonorrhoeae bacterie in veel gevallen klachten. De klachten ontstaan enkele dagen na infectie en zijn pussige afscheiding (druiper), branderig gevoel en pijn bij het plassen. De kans om besmet te worden met gonorroe als man na een vaginaal seks contact met een vrouw 50-70%. Bij vrouwen en mannen met een anale gonorroe infectie treden zelden klachten op, klachten als jeuk, irritatie en soms slijmerige afscheiding kunnen duiden op een anale infectie.

Behandeling

Als er een gonorroe infectie is vastgesteld wordt deze in de meeste gevallen behandeld door het toedienen van een antibiotica injectie. Na behandeling van de gonorroe infectie kunt u na een onveilig contact opnieuw besmet worden met gonorroe. Het is van belang om sekspartners altijd te waarschuwen zich te laten testen op gonorroe.

Wanneer testen

Heeft u onbeschermde seks gehad of het condoom is gescheurd. Wacht dan minimaal 10 dagen voor u zich laat testen op gonorroe. Eerder testen is niet betrouwbaar.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI