Zin in de zomer

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en wij krijgen meer zin in seks!

Tijdens de zomermaanden wordt er meer aan seks gedaan dan tijdens de andere seizoenen. Mannen en vrouwen voelen zich tijdens deze maanden aantrekkelijker en ze staan meer open voor seks. Door zonlicht voelen we ons energieker en zijn we meer ontspannen. Wat maakt dat je meer open staat voor contact met andere mensen. We kunnen ons weer wat luchtiger kleden en dat voelt een stuk aangenamer en meer sexy dan dat je 6 lagen kleding aan hebt. Daarbij is het uitkleden om seks te hebben in de kou minder aanlokkelijk dan als er een lekker aangenaam temperatuurtje heerst.

De invloed van feromonen

Feromonen zijn geurstoffen, die zowel bij mensen als bij dieren gebruikt worden om signalen aan elkaar door te geven. Er zijn verschillende feromonen voor verschillende doeleinden. Zo kan er bij dieren bijvoorbeeld een geurstof vrijkomen, die andere dieren waarschuwt dat er gevaar in de buurt is. Ook is de afbakening van een territorium een voorbeeld van geurmarkering door gebruik van feromonen. In de neusholte zit een klein orgaantje (het zogenaamde orgaan van Jacobson), dat bedoeld is voor het oppikken van dergelijke signalen en de vertaling naar de hersenen reguleert. Er is vrij veel onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van verschillende typen feromonen bij zowel mensen als dieren. De invloed van geurstoffen, die één persoon uitscheidt, het lichaam van anderen kan reageren. Bij vrouwen stijgt hun stress en opwindingsniveau bij het ruiken van mannelijk zweet.

Meer kans om een SOA op te lopen in de zomer

Na de zomervakantie zien wij meer SOA test aanvragen en moeten we meer mensen het slechte nieuws geven dat zij een SOA hebben opgelopen. Door dat heerlijke vrije gevoel wat dat men krijgt in de zomer hebben mensen eerder seks en zijn ze soms wat onvoorzichtiger dan normaliter. Met als gevolg onbeschermde seks met het risico SOA op te lopen. 

Heb jij misschien risico op een SOA gelopen?

Maak gebruik van onze SOA testwijzer en bekijk of je een SOA test nodig hebt.Test anoniem & discreet op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle soa testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.


Reacties

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.