Chlamydia behandeling

Hoe behandel je een chlamydia-infectie?

Blijkt uit jouw testuitslag dat je een chlamydia infectie hebt? Dan wil je zo snel mogelijk behandeld worden. Een chlamydia behandeling bestaat uit een antibioticakuur.

 

Waar kan ik terecht voor een chlamydia behandeling?

Voor een chlamydia behandeling kan je terecht bij je huisarts of bij ons. Kies je voor een behandeling via de huisarts dan sturen wij je de laboratoriumuitslag toe zodat je deze kunt meenemen naar je behandelafspraak.

 

Hoe gaat een chlamydia behandeling via Soapoli-online?

Je recept wordt gefaxt naar een apotheek waar je het kunt afhalen

Wil je liever anoniem behandeld worden? Of wil je geen behandeling in je medische dossier? Dan kun je je ook anoniem laten behandelen via Soapoli-online. Soapoli-online kan, in het geval van chlamydia, een recept voor je uitschrijven. De kosten voor een recept om chlamydia te behandelen zijn 20,00 euro. We stellen je eerst een aantal vragen over je gezondheid om te bepalen welke medicatie er uitgeschreven moet worden. We faxen het recept naar de apotheek die jij ons opgeeft. Deze apotheek kan je zelf kiezen. Je kunt de medicatie aldaar contant betalen of met pin.

Je behandeling wordt naar je woonadres opgestuurd

Het is ook mogelijk dat je medicatie naar jou opgestuurd word. Soapoli-online werkt samen met MijnApotheek. Soapoli-online stuurt jouw recept naar MIjnApotheek waarna je zelf een inlog ontvangt om je persoonsgevens aan de apotheek door de geven. De kosten van de medicatie betaal je direct aan de apotheek via een idealbetaling, de factuur kan je eventueel zelf naar je ziektenkostenverzekering sturen mocht je de kosten willen declareren. Jouw privacy wordt gewaarborgd.

Let op: heb je ook anale seks gehad? Test dan ook de anus. Dit is belangrijk om je de juiste medicatie te kunnen geven zodat je chlamydia infectie goed bestreden wordt.

 

Hoe snel kan ik via Soapoli-online de medicatie bij de apotheek halen?

Volledig ingevulde receptaanvragen worden binnen een dagdeel in behandeling genomen. Zodra het recept gefaxt is ontvang je een mail bericht met daarin aanvullende info over de behandeling, nacontrole en het waarschuwen van sekspartners. In de meeste gevallen is de medicatie ter behandeling van  chlamydia op voorraad bij de apotheek. Voor vragen of je medicatie al klaar ligt verwijzen we je naar de door jouw gekozen apotheek. De kosten die de apotheek rekent voor het afleveren van de medicijnen kan je via je zorgverzekering declareren of zelf betalen bij de apotheek.

Laat je het thuisbezorgen via Thuisapotheek.nl? Dan kun je de behandeling binnen 2 werkdagen verwachten.   

Partnerwaarschuwing

Naast een behandeling is het natuurlijk belangrijk dat je je sekspartner(s) waarschuwt, dan kunnen zij zich zo snel mogelijk laten testen en laten behandelen. Je partners waarschuwen kan heel spannend zijn. Soapoli-online kan je hierin ondersteunen. Wij zijn aangesloten bij www.partnerwaarschuwing.nl. Je kunt via deze site anoniem je partners waarschuwen. Via een mail of sms worden deze partners ingelicht en krijgen zij direct advies waar zij zich kunnen laten testen. Mocht je hulp nodig hebben met het waarschuwen van je sekspartners neem dan contact met ons op en wij helpen je verder.

 

Behandeling voor sekspartner

De kans dat je vaste sekspartner ook een SOA heeft, als jullie onveilige seks hebben met elkaar, is groot. Test daarom altijd allebei en laat je tegelijk behandelen. Zo voorkom je dat je elkaar blijft besmetten.

We krijgen geregeld de vraag of we de vaste sekspartner meteen mee kunnen behandelen. Soapoli-online mag alleen een recept voorschrijven als er een bewezen SOA is. Test daarom altijd allebei en laat je tegelijk behandelen. Zo voorkom je dat je elkaar blijft besmetten. 

 

Behandelen zonder testen

Dat is helaas niet mogelijk via ons. Het kan zijn dat je overtuigt bent een SOA te hebben en direct een behandeling wil. Wij adviseren toch altijd eerst te testen. We raden je ten zeerste af via sites medicatie te kopen omdat de beheerders van deze sites vaak niet uit Nederland komen en het teveel slikken van antibiotica  gevaarlijk kan zijn. Het testproces via Soapoli-online is heel snel. Neem contact met ons op als je wilt weten hoe je je uitslag zsm kunt hebben zodat je ook zsm behandeld kunt worden als dit nodig blijkt te zijn. 

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.