Hepatitis B behandeling

Hoe behandel je een hepatitis B-infectie?

Blijkt uit jouw testuitslag dat je een hepatitis B infectie hebt? Dan verwijizen wij je door naar je huisarts voor verder onderzoek. Hepatitis B is een aandoening die je helaas niet eenvoudig met een medicijnkuur kan behandelen.

 

Wat doet Soapoli-online als mijn test aangeeft dat ik hepatitis B heb?

Naar aanleiding van je uitslag informeren we je over de betekenis van je uitslag en de vervolgstappen. Voor de vervolgstappen rondom hepatitis B verwijzen wij je naar de huisarts of GGD. Je bloed wordt na het vaststellen van de hepatitis B infectie met regelmaat gecontroleerd om te kijken of je eigen lichaam het virus opruimt. Als het virus uit je bloed verdwenen is, ben je genezen. Je bent dan niet meer besmettelijk en je kunt niet opnieuw hepatitis-B krijgen. Soms blijft het hepatitis B-virus langer dan 6 maanden in het bloed. Dit wordt chronische hepatitis B genoemd. Je bloed wordt dan regelmatig gecontroleerd om te kijken of de ontsteking actief is. Als de ontsteking actief is kan je lever blijvend beschadigd raken (levercirrose). Als de leverontsteking niet weggaat, word je naar een specialist doorverwezen. 

 

Wat als je al langer hepatitis hebt?

Optimale zorg krijg je als je bij een specialist onder behandeling bent en blijft, en deze met jou kijkt naar de behandelmogelijkheden in jou specifieke situatie. In het verleden waren er minder mogelijkheden om behandeld te worden. De behandelmogelijkheden zijn echter sterk verbeterd en effectief.

 

Partnerwaarschuwing

Naast een behandeling is het natuurlijk belangrijk dat je je sekspartner(s) waarschuwt, dan kunnen zij zich zo snel mogelijk laten testen en laten behandelen. Je partners waarschuwen kan heel spannend zijn. Soapoli-online kan je hierin ondersteunen. Wij zijn aangesloten bij www.partnerwaarschuwing.nl. Je kunt via deze site anoniem je partners waarschuwen. Via een mail of sms worden deze partners ingelicht en krijgen zij direct advies waar zij zich kunnen laten testen. Mocht je hulp nodig hebben met het waarschuwen van je sekspartners neem dan contact met ons op en wij helpen je verder. 

 

Behandeling voor sekspartner

De kans dat je vaste sekspartner ook een SOA heeft, als jullie onveilige seks hebben met elkaar, is groot. Test je daarom altijd allebei.

 

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.