HIV sneltest; binnen 1 minuut resultaat

Ben je ongerust over HIV? En zou je het liefst in alle privacy jezelf op HIV willen testen?

Soapoli-online maakt dit mogelijk. 

Soapoli-online introduceert de INSTI ® HIV test en biedt daarbij een complete online dienstverlening. 

Het E-consult

Om een goed resultaat te krijgen is het belangrijk dat je de test goed uitvoert en dat je van te voren goed geinformeerd bent over hoe je de test moet uitvoeren, wanneer je deze test kunt uitvoeren en hoe je verder kunt met het resultaat. 

Soapoli-online heeft daarom haar online dienstverlening, waarin zij gespecialiseerd zijn,  uitgebreid zodat zij de INSTI ® HIV test ook online kan aanbieden. 

Hoe neem ik de test juist af?

In de INSTI ® HIV test zit een duidelijk instructie. Soapoli-online heeft een instructiefilmpje gemaakt waarin je stap voor stap kunt zien hoe je de test correct afneemt. Vind je het prettig als wij met je meekijken dan is het mogelijk een afspraak te maken met ons dat we je middels Skype en face-time begeleiden. Je kunt dit aanvragen door ons te mailen: info@soapoli-online.nl (een afspraak kunnen we maken op werkdagen)

Je mag ons altijd mailen met je vragen. Via de mail kunnen we je goed adviseren. Bellen kan op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur

Hoe werkt de INSTI ® HIV test? 

Je vangt een druppel bloed op door jezelf in de vingertop te prikken. Met een drietal vloeistoffen zet je de test in en na het toevoegen van de laatste vloeistof is het resultaat direct zichtbaar.

Met behulp van de instructie en het instructiefilmpje is de test zeer eenvoudig zelf uit te voeren.  

Betrouwbaarheid INSTI ® HIV test?

De INSTI ® HIV test  heeft de volgende sensitiviteit (De sensitiviteit van een geneeskundige test is het percentage terecht positieve uitslagen onder de zieke personen) en specificiteit (De specificiteit van een test is het percentage terecht negatieve testuitslagen onder de niet-zieke personen).:

Sensitiviteit  99,8-100 %

Specificiteit  99,5-99,8%

De windowperiode is de tijd tussen het moment van een HIV infectie tot wanneer een test een positief resultaat kan geven. De INSTI ® HIV Test kan een HIV infectie al detecteren na 21 – 22 dagen na infectie. Houd er rekening mee dat in sommige gevallen het 3 maanden kan duren voordat er HIV antistoffen detecteerbaar zijn. Een herhaling van de test wordt aangeraden na 3 maanden na een mogelijke infectie.

De insti is een antistoffentest en geen combi-test met p24 antigeen meting. Gebruik je Prep dan raden we je af deze test te gebruiken. 

Heb je advies nodig over wanneer je betrouwbaar kunt testen?

Bekijk onze incubatietijdcalculator en zie vanaf wanneer jij betrouwbaar kunt testen. 

Wat als de test positief is? 

Als de test 2 stipjes laat zien dan is het noodzakelijk dat je een zogehete confimatietest laat uitvoeren. Soapoli-online biedt deze test aan via de webshop. 

Als je sterk het vermoeden hebt dat je mogelijk besmet bent bestel dan direct een confirmatie test. Je kunt dan direct meer bloed afnemen middels een vingerprik en opsturen naar ons laboratorium. 

Wat als de test negatief is?

Als de test 1 stipje laat zien dan is de test negatief en dus goed. De INSTI test heeft een zeer hoge betrouwbaarheid, zoals eerder aangegeven is de specificiteit van de test 99,5-99,8%. De uitslag is zeer betrouwbaar maar niet 100%. Als je een hoogrisico op HIV hebt gelopen of je bent gewaarschuwd voor HIV dan adviseren we je ook een HIV labtest te doen. 

Goed voorbereid testen

Als je de INSTI ® HIV test wilt aanschaffen is het belangrijk dat je goed geinformeerd en weloverwogen over gaat tot het aanschaffen van de test. Bij het bestellen vragen we je de voorwaarden van deze test te lezen en aan te vinken dat we je goed geinformeerd hebben en dat alles duidelijk is. Is er iets niet duidelijk neem dan contact met ons op dan kunnen we je vragen beantwoorden. 

Test afhalen 

Wil jij liever je test niet ontvangen via de post? De PLUS apotheken in Amsterdam, Rotterdam en Almelo, waar wij mee samen werken hebben de INSTI in hun assortiment. Contant betalen is mogelijk. 

Test Afhalen

Test jezelf goed zodat je volledige zekerheid hebt

Heb je het risico op HIV gelopen dan heb je ook risico op SOA gelopen. Belangrijk is dat je je goed laat testen om zo zekerheid te krijgen dat je niets hebt opgelopen. Advies nodig wat je moet testen? Bekijk onze SOA-testwijzer en ontvang een persoonlijk en gratis advies.

 

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.