Alcohol en seks

Alcohol en seks, misschien heb je er ervaring mee. De combinatie hoeft niet slecht te zijn. Zo lukt het met een borreltje op misschien net iets makkelijker om op iemand af te stappen die je leuk vindt. In ieder geval heeft alcohol de werking dat je er iets ontspanner van wordt en je eerder dingen durft. Best handig vooral als je niet zo'n super versierder bent. Natuurlijk niks op tegen, alleen kan alcohol in wat meer mate ook de werking hebben dat je opeens impulsief wordt en dingen doet die je anders nooit zou doen. Bijvoorbeeld onbeschermde orale, vaginale en/of anale seks hebben met iemand die je niet kent. Dubbel vervelend als je de volgende dag wakker wordt met een kater én een rotgevoel omdat je je zorgen maakt over SOA.

Daarom hier enkele tips om rot situaties te vermijden:

- Weet van jezelf bij hoeveel drankjes jij geen verstandige keuzes meer maakt

- Informeer je vrienden wat je limiet is en vraag hen een oogje in het zeil te houden

- Laat je vrienden ingrijpen als je zelf niet meer in staat bent om goeie beslissingen te nemen

- Neem bij het uitgaan altijd condooms mee en gebruik ze ook

- Te dronken om een condoom te gebruiken? Dan is dat een hele goeie reden om geen seks te hebben! Ben je toch dronken geweest en heb je seks zonder condoom gehad met iemand waarvan je niet weet of hij of zij geen SOA heeft? Ga dan zeker soa testen. Soa testen maakt dat je geen energie meer hoeft te steken in het piekeren hierover. Heb je geen soa dan kan je meteen starten met goede voornemens en wellicht de volgende keer zo'n situatie te voorkomen.Test anoniem & discreet op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle soa testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.


Reacties

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.