Een chlamydia in de anus wordt vaak gemist.

Een chlamydia in de anus wordt vaak gemist.

Snap je er niets van dat je weer chlamydia hebt. Mogelijk heb je een chlamydia in de anus zitten die zich niet laat behandelen door de standaard behandeling die gebruikt word bij een vaginale of urethrale chlamydia.

'Soapoli-online, de online aanbieder van SOA testen voor mensen die anoniem, snel en discreet zekerheid willen over SOA, constateert een stijging van anale chlamydia infecties. Vorig jaar kreeg 7% van de met chlamydia geinfecteerde klanten te horen dat ze een anale chlamydia infectie hadden. Een opvallend hoog aantal gezien chlamydia niet altijd anaal wordt getest (bron: persbericht).

Marlous Lasschuyt van Soapoli-online weet uit ervaring dat veel mensen denken dat als je de vagina van de vrouw of de urine van de man op chlamydia onderzoekt daarmee een chlamydia-infectie elders in het lichaam ook is uitgesloten. Helaas klopt deze veronderstelling niet. Marlous: ‘een afname uit de vagina of urine toont een infectie aan op die specifieke plek. Heb je anale seks dan kan een chlamydia infectie ook in de anus zitten. Belangrijk om ook anaal te testen omdat een standaard chlamydia behandeling gericht op de vagina of urine niet altijd aanslaat bij een anale infectie. Het niet behandelen van een anale infectie zorgt vaak voor herinfectie.’

De behandeling van een vaginale of urethrale chlamydia infectie geneest niet altijd een anale chlamydia infectie. Soapoli-online informeert zijn klanten altijd over de mogelijkheid dat ook via anale seks chlamydia kan worden overgedragen. Om een anale infectie uit te sluiten als oorzaak van een terugkerende infectie wordt dan ook een anale afname geadviseerd. Geen anale penetratie maar wel een chlamydia infectie. Je hoeft niet altijd penetrerende seks te hebben om een chlamydia op te lopen. Een chlamydia wordt overgedragen via slijmvliescontact, ook door vingers of speeltjes kan het worden overgedragen. Onbehandeld kan chlamydia gezondheidsproblemen veroorzaken die kunnen leiden tot  onder andere onvruchtbaarheid. '

Bron: gay.blog.nl

Heb jij anale seks gehad zonder condoom of is er iets fout gegaan met het condoom tijdens de anale seks? Laat je dan testen op SOA. SOA testen kan via je huisarts of GGD. Kom je niet in aanmerking voor een SOA test bij de GGD en ga je om persoonlijke redenen liever niet naar je huisarts? Bestel dan je anale test op chlamydia en gonorroe via Soapoli-online. Een anale test op chlamydia en gonorroe is eenvoudig zelf af te nemen, de uitslag van je SOA test ontvang je binnen 3 werkdagen na het opsturen.

'Maar ik heb helemaal geen anale seks gehad', via vingers, speeltjes kan er  ook sprake zijn van slijmvliescontact. Bij twijfel test ook altijd de anus. 

Als je onbeschermde anale seks hebt gehad heb je niet alleen een risico op chlamydia of gonorroe gelopen, ook heb je risico op syfilis, hepatitis B en hiv gelopen. Ga voor een volledig test advies na onbeschermde anale seks naar onze SOA-testwijzer en lees meer over jouw risico.

Om te voorkomen dat je iets oploopt is het gebruik van condooms bij anale seks verstandig. Voor anale seks heb je geen speciale condooms nodig. Een condoom en extra glijmiddel is voldoende om veilige anale seks te kunnen hebben. Heb je anale en vaginale seks? Doe een nieuw condoom als je wisselt van vaginaal naar anaal of andersom. 

 

 Test anoniem & discreet op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle soa testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.


Reacties

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.