Condooms meenemen naar je vakantiebestemming.

Condooms meenemen naar je vakantiebestemming.

Je gaat binnenkort op vakantie en je wilt condooms vanuit Nederland meenemen. Vraag is natuurlijk hoe je dat het beste kan doen, lees hieronder extra tips over hoe je je condooms het beste mee kan nemen en bewaren.

#1 Portemonnee geen koele plaats voor het condoom

De verpakking van een condoom geeft aan dat het belangrijk is om het condoom op een droge en koele plaats te bewaren. Als het condoom te warm of te koud word neemt de kwaliteit af van het condoom. Een condoom dicht bij je lijf dragen, dus ook in je portemonnee als je die in je kontzak bij je draagt, bevindt zich niet op een koele plaats. Als de warmte effect heeft op de kwaliteit van het condoom dan heeft dit gevolgen voor de veiligheid. Die risico op een ongewenste zwangerschap of besmet worden met een SOA neemt toe.

#2 Beschadiging condoom door scherpe voorwerpen

Een portemonnee bevat vaak muntgeld, pasjes en soms ook andere scherpe voorwerpen. Deze inhoud kan ervoor zorgen dat de verpakking van het condoom scheurt, waardoor het glijmiddel eruit loopt. Ook kunnen scherpe voorwerpen het condoom zelf beschadigen, zodat er een kans is op onveilige seks met als risico dat je een SOA kunt oplopen of ongewenste zwangerschap kunt worden.

#3 Tips om condooms te bewaren

Als je een condoom toch tijdens bijvoorbeeld het stappen dicht bij je wilt bewaren, lees dan de volgende tips.

• Je kunt een condoom bijvoorbeeld niet direct op het lichaam bewaren want hoge temperaturen kunnen de condoomverpakking beschadigen. Als vrouw kun je het condoom het beste in je tas bewaren.

• Wanneer je het condoom in een jas of tas stopt, zorg dan voor een condoomhoesje (één stuks verpakking) wat het folie waar het condoom in verpakt zit beschermt. Condoomhoesjes zitten standaard om de condooms van Soapoli-online.

• Ga je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming, stop de condooms dan altijd in je handbagage! In het ruim waar je koffer komt te staan worden de temperaturen ook erg laag.Test anoniem & discreet op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle soa testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.


Reacties

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.