Symptomen van hiv

Symptomen van hiv

De angst om na onveilig sekscontact te zijn besmet met hiv is iets wat bij veel mensen leeft en behoorlijk angstige tijden kan opleveren. Want hoe weet je nou of je geïnfecteerd bent met het hiv virus? Welke lichamelijke klachten treden op en is het noodzakelijk om te testen?

Is jouw angst reeel?

Check eerst bij jezelf of jouw angst wel reeel is. De kans hiv op te lopen is afhankelijk van een aantal factoren. Je loopt niet zomaar hiv op. Heb je veel wisselende contacten met personen die zelf ook wat meer risico lopen dan is het verstandig te testen. Ben je heteroseksueel en heb je heel weinig wisselende contacten dan is dat risico vele malen kleiner. Ons advies is lees niet te veel op internet want die informatie is niet altijd betrouwbaar. Wil je betrouwbare informatie ga dan naar je huisarts, bel de infolijn van Soaaids Nederland of bel/ mail met ons. 

Wat zijn de klachten van hiv?

Het lastige met het hiv virus is, dat als je pas besmet bent, je niet altijd direct duidelijke klachten hoeft te hebben. Wat een groot deel van de mensen die besmet zijn met hiv wel aangeven is dat ze enkele weken na het onveilige sekscontact griepachtige klachten kregen. Met griepachtige klachten bedoel ik moeheid, koorts, spierpijn, verminderde eetlust, diarree. Dit kan heel heftig zijn; zo kan er door je verminderde weerstand een longontsteking optreden waarbij een ziekenhuis opname noodzakelijk is. Wees daarom altijd alert en vertel, in het geval van onveilige seks, dit aan je (huis)arts. Dan kan er getest worden, hoe sneller er duidelijkheid is over een recente hiv infectie hoe beter je kan worden behandeld.

Heb je een onveilige seks gehad en heb bovenstaande klachten gehad laat je dan zo spoedig als mogelijk testen. Testen kan bij je huisarts of GGD, mocht dit lastig zijn dan kan je ook hiv laten testen via Soapoli-online. Bij een test op hiv wordt er bloed afgenomen en dit wordt onderzocht op antistoffen tegen het hiv virus. In ons laboratorium wordt je bloed vaak ook onderzocht op het hiv antigeen. Hierdoor kan er al in een vroeg stadium een hiv infectie worden opgespoord. 

Zo snel mogelijk weten of je besmet bent met het hiv virus is belangrijk voor je eigen gezondheid, maar zeker ook voor die van anderen. Als je namelijk pas besmet bent en je hebt onveilige seks dan is de kans dat je anderen besmet groot, je draagt kort na een hiv infectie heel veel hiv virus in je lichaam.

Ben jij bang hiv te hebben opgelopen? Laat je dan testen, want alleen een test geeft zekerheid. 

Liever anoniem hiv testen zonder dat je iemand iets moet uitleggen?

Wij bieden in onze webshop een zelfafname test op hiv. Je kan met deze test door middel van een vingerprik zelf bloed 6 druppels bloed afnemen en dit opsturen naar ons laboratorium. Je hiv test uitslag ontvang je in 3 werkdagen.

Met een laboratoriumtest van Soapoli-online kun je je vanaf 4 weken na een onveilig sekscontact betrouwbaar laten testen op hiv. 

Wil je liever thuis testen en direct de uitslag weten? 

 

 Test anoniem & discreet op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle soa testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.


Reacties

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.