Goede voornemens voor 2019

Goede voornemens voor 2019

Het is weer een nieuw jaar…tijd voor bezinning en goede voornemens. Gezondheid is iets waar je, na 3 dagen kerst(vr)eten, wel weer aan toe bent. Althans ik wel…

Gezond eten, meer bewegen en misschien wat kilootjes afvallen is dan ook een favoriet voornemen. Maar weet je ook of je SOA vrij 2019 ingaat? Laat je testen op SOA en ga voor zekerheid.

Waar kun je je testen?

Je kunt altijd terecht bij je huisarts. Hij heeft geheimhoudingsplicht en is de eerstelijnshulpverlener in Nederland. Het is wel verstandig van te voren te onderzoeken wat je kwijt zult zijn aan kosten.

Het wettelijk verplichte eigen risico blijft, net als in 2018, 385 euro. De zorg die de huisarts of door personeel van de huisarts wordt gegeven valt onder de basiszorg. Dit houdt in dat een afspraak bij je huisarts niet onder je eigen risico valt, als je hiervan gebruik maakt spreek je je eigen bijdrage niet aan. Voor een vraag over seks, een vraag over onbeschermde seks of SOA kan je (gratis) terecht bij de huisarts. Echter wees alert; als verder onderzoek nodig is, bijvoorbeeld de huisarts neem een uitstrijk van je plasbuis om te onderzoeken of je chlamydia hebt en dit onderzoek wordt verricht in een laboratorium, dan worden deze laboratoriumkosten in de meeste gevallen door je zorgverzekering betaald en via je eigen risico weer bij jouw geïnd. Helaas is vooraf niet altijd duidelijk welke kosten het laboratorium gaat berekenen voor het soa onderzoek.

Wil jij je eigen risico niet aanspreken dan is het slim om na te vragen bij je huisarts wat een SOA onderzoek kost en bij je zorgverzekering te checken wat deze aan kosten vergoed.

Liever niet naar de huisarts

Het kan zijn dat je het niet ziet zitten naar je huisarts te gaan. De SOApoli van de GGD heeft strenge criteria waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een gratis SOA test. Zoek dan niet verder en ga voor een SOA laboratorium test van Soapoli-online. Onze testen zijn exact dezelfde testen die jouw huisarts en GGD gebruikt. Je bestelt je test via onze webshop en ontvangt hem in een blanco brievenbusbox. Na het afnemen van je SOA test verzend je hem gratis in een bijgeleverde envelop naar ons laboratorium. Binnen 3 werkdagen ontvang je van ons je uitslag. Heb je een SOA; we begeleiden je bij het verkrijgen van een behandeling

Ontvang je je test liever niet via de post maar haal je hem liever op? Bekijk hier onze verkooppunten je kunt de test uit de automaat halen of aan de balie waar je ook contant kunt betalen. Vind je het prettig om één van ons face-to-face te spreken of een HIV sneltest te doen maak dan een afspraak met ons. SOA-spreekuur


Test anoniem & discreet op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle soa testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.


Reacties

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.