Hoe vertel ik mijn ex dat ik een SOA heb?

Hoe vertel ik mijn ex dat ik een SOA heb?

Een soa-test uitslag die aangeeft dat je chlamydia hebt is natuurlijk nooit leuk. Je vraagt je misschien af van wie heb ik het opgelopen, hoe lang loop ik er mee en ook niet onbelangrijk kan ik behandeld worden. Nu zijn, als je een SOA opgelopen hebt de eerste twee vragen niet altijd makkelijk te beantwoorden. Een behandeling voor chlamydia kan meestal na het horen van je diagnose vrij snel worden gestart. Zodra de behandeling gestart is kan dat als een opluchting voelen, toch is het nog niet klaar.  Heb je een SOA dan heb je die van een sekspartner(s) overgedragen gekregen en deze persoon/personen moet weten dat hij of zij zich ook op SOA moet laten testen. Niet altijd een leuk klusje om een sekspartner te waarschuwen, maar wel super belangrijk.

Waarom is het belangrijk om je sekspartner(s) te waarschuwen als jij een SOA blijkt te hebben? Door sekspartner(s) te waarschuwen

  • voorkom je dat anderen lang met een SOA rondlopen,

  • zorg je ervoor dat je zelf niet opnieuw besmet kan worden door een sekspartner en

  • kunnen door snelle behandeling de nare gevolgen van SOA worden voorkomen.

Is bij jou een SOA vastgesteld, en heb je je sekspartner(s) nog niet gewaarschuwd. Gelukkig bestaat www.partnerwaarschuwing.nl.  Soapoli-online werkt samen met www.partnerwaarschuwing.nl. Op de website van www.partnerwaarschuwing.nl vind je tips om persoonlijk te waarschuwen, ervaringen van anderen en de mogelijkheid om via een waarschuwingsmodule je partner(s) online te waarschuwen.

Ben jij via Soapoli-online getest en is er een SOA gevonden? Dan kan je gebruik maken van de online waarschuwingsmodule, wij kunnen online een code voor je aanmaken. Met de module kan je anoniem maar ook persoonlijk waarschuwen, dit kan je zelf kiezen.

Zou je graag gebruik maken van de waarschuwingsmodule? Mail of bel ons. Je ontvangt na de aanmelding door ons een code via de mail waarmee je in kan loggen op www.partnerwaarschuwing.nl.Test anoniem & discreet op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle soa testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.


Reacties

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.