SOA behandeling; nazorg van Soapoli-online

Het kan zo zijn dat we je geen goede uitslag moeten geven: je laboratoriumuitslag geeft aan dat je een SOA hebt. We geven je een uitgebreid advies wat je moet doen. We attenderen je op partnerwaarschuwing en het belang van een behandeling. Waar kun je je laten behandelen als de test van Soapoli-online aangeeft dat je een SOA hebt. Per SOA geven we je de opties aan: 

Heb je een chlamydia-infectie?

Dan wil je zo snel mogelijk behandeld worden. Een chlamydia behandeling bestaat uit een aantal tabletten. Voor een chlamydia behandeling kan je terecht bij je huisarts of bij ons. Kies je voor een behandeling via de huisarts dan sturen wij je de laboratoriumuitslag toe zodat je deze kunt meenemen naar je behandelafspraak.

Wil je liever via ons anoniem behandeld worden? Of wil je geen behandeling in je medische dossier? Dan kun je je ook anoniem laten behandelen via Soapoli-online. Soapoli-online kan, in het geval van chlamydia, een behandeling voor je uitschrijven. De kosten voor een recept om tegen chlamydia behandeld te worden zijn 20,00 euro. We stellen je eerst een aantal vragen om te bepalen welk recept er uit geschreven moet worden. We faxen het recept naar de apotheek die jij ons opgeeft. Deze apotheek kan je zelf kiezen.

Let op: heb je ook anale seks gehad? Test dan ook de anus. Dit is belangrijk om je de juiste medicatie te kunnen geven. 

Let op: Wil je de medicatie niet via je zorgverzekering dan kan je bij de apotheek de medicatie zelf betalen. Sommige apotheken vragen een bijdrage voor het advies wat zij geven omtrent de medicatie, laat je hierover informeren bij de apotheek.  

Heb je een gonorroe- of een syfilisinfectie?

Dan bestaat de behandeling uit een injectie. Daarvoor moet je naar een specialist. Dat kan zijn je huisarts, de GGD of via Soapoli-online. De gonorroe behandeling kan ook via Soapoli-online verstrekt worden. We maken een afspraak bij onze huisarts in het Medisch Spectrum in Gouda, of een samenwerkend arts in Rotterdam, Arnhem of Almelo. De totale kosten zijn hiervan 80 euro.

Heb je een syfilis infectie dan verloopt de behandeling via een afspraak met onze dermatoloog. De kosten zijn op voorhand niet bekend omdat er eerst een behandelplan gemaakt moet worden. 

Van alle behandelingen krijg je geen factuur thuis en we melden ze ook niet bij je zorgverzekering.

Als je syfilis, HIV of hepatitis B uitslag bij onderzoek een reactie geeft dan nemen wij contact met je op om kosteloos een vervolgonderzoek in te zetten. We bieden je nog een bloedtest aan zodat verder onderzoek gedaan kan worden of het daadwerkelijk om een positieve uitslag gaat. Met uitgebreide lab resultaten kan je naar een behandelaar. Wij begeleiden je hierin. 

Partnerwaarschuwing

Naast een behandeling is het natuurlijk belangrijk dat je je sekspartner(s) waarschuwt, dan kunnen zij zich zo snel mogelijk laten testen en laten behandelen. Je partners waarschuwen kan heel spannend zijn. Soapoli-online kan je hierin ondersteunen. Wij zijn aangesloten bij www.partnerwaarschuwing.nl. Je kunt via deze site anoniem je partners waarschuwen. Via een mail of sms worden deze partners ingelicht en krijgen zij direct advies waar zij zich kunnen laten testen. Mocht je hulp nodig hebben met het waarschuwen van je sekspartners neem dan contact met ons op en wij helpen je verder. 

Behandeling voor sekspartner

De kans dat je vaste sekspartner ook een SOA heeft, als jullie onveilige seks hebben met elkaar, is groot. Test daarom altijd allebei en laat je tegelijk behandelen. Zo voorkom je dat je elkaar blijft besmetten.

We krijgen geregeld de vraag of we de vaste sekspartner meteen mee kunnen behandelen. Soapoli-online mag alleen een recept voorschrijven als er een bewezen SOA is. Test daarom altijd allebei en laat je tegelijk behandelen. Zo voorkom je dat je elkaar blijft besmetten. 

Behandelen zonder testen

Dat is helaas niet mogelijk via ons. Het kan zijn dat je overtuigt bent een SOA te hebben en direct een behandeling wil. Wij adviseren toch altijd eerst te testen. We raden je ten zeerste af via sites medicatie te kopen omdat de beheerders van deze sites vaak niet uit Nederland komen en het teveel slikken van antibiotica  gevaarlijk kan zijn. Het testproces via Soapoli-online is heel snel. Neem contact met ons op als je wilt weten hoe je je uitslag zsm kunt hebben zodat je ook zsm behandeld kunt worden als dit nodig blijkt te zijn. 

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.