Syfilis behandeling

Hoe behandel je een syfilis infectie?

Geeft jouw testuitslag aan dat je een actieve syfilis infectie hebt? Dan is behandeling noodzakelijk, een syfilis behandeling bestaat uit 1 of meerdere injecties.

 

Waar kan ik terecht voor een syfilis behandeling?

Voor een syfilis behandeling kan je terecht bij je huisarts, de GGD of via Soapoli-online.

 

Hoe gaat een syfilis behandeling via Soapoli-online?

Wil je liever anoniem behandeld worden? Of wil je geen behandeling in je medische dossier? Dan kun je je ook anoniem laten behandelen via Soapoli-online. Voor een syfilis behandeling maken we een afspraak voor je bij onze dermatoloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De kosten zijn op voorhand niet bekend omdat er eerst een behandelplan gemaakt moet worden aan de hand van je laboratorium uitslag. Van alle behandelingen krijg je geen factuur thuis en we melden ze ook niet bij je zorgverzekering als jij dit niet wilt.

 

Hoe snel kan ik terecht voor een syfilis behandeling via Soapoli-online?

Een behandeling tegen syfilis kan meestal binnen 1-2 werkdagen worden ingepland.

 

Partnerwaarschuwing

Naast een behandeling is het natuurlijk belangrijk dat je je sekspartner(s) waarschuwt, dan kunnen zij zich zo snel mogelijk laten testen en laten behandelen. Je partners waarschuwen kan heel spannend zijn. Soapoli-online kan je hierin ondersteunen. Wij zijn aangesloten bij www.partnerwaarschuwing.nl. Je kunt via deze site anoniem je partners waarschuwen. Via een mail of sms worden deze partners ingelicht en krijgen zij direct advies waar zij zich kunnen laten testen. Mocht je hulp nodig hebben met het waarschuwen van je sekspartners neem dan contact met ons op en wij helpen je verder.

 

Behandeling voor sekspartner

De kans dat je vaste sekspartner ook een SOA heeft, als jullie onveilige seks hebben met elkaar, is groot. Test daarom altijd allebei en laat je tegelijk behandelen. Zo voorkom je dat je elkaar blijft besmetten.

We krijgen geregeld de vraag of we de vaste sekspartner meteen mee kunnen behandelen. Soapoli-online mag alleen een recept voorschrijven als er een bewezen SOA is. Test daarom altijd allebei en laat je tegelijk behandelen. Zo voorkom je dat je elkaar blijft besmetten. 

 

Behandelen zonder testen

Dat is helaas niet mogelijk via ons. Het kan zijn dat je overtuigt bent een SOA te hebben en direct een behandeling wil. Wij adviseren toch altijd eerst te testen. We raden je ten zeerste af via sites medicatie te kopen omdat de beheerders van deze sites vaak niet uit Nederland komen en het teveel slikken van antibiotica  gevaarlijk kan zijn. Het testproces via Soapoli-online is heel snel. Neem contact met ons op als je wilt weten hoe je je uitslag zsm kunt hebben zodat je ook zsm behandeld kunt worden als dit nodig blijkt te zijn. 

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.