Veelgestelde vragen

05-11-2019

Door de overgang naar een nieuwe website verzenden we deze week de orders tot 17 uur.

 

De uitslag  

V: Hoelang duurt het voor dat de uitslag van mijn SOA test bekend is? 

A: De uitslag kan je binnen 2-3 werkdagen, na aankomst van je aframe in ons laboratorium, verwachten. Je vind de uitslag in het uitslagenportaal 

 

V Hoe ontvang ik mijn uitslag? 

A: Ga naar https://portal.soapoli-online.nl en log in met je activeercode(zonder streepje)/ ordernummer (SPO+je ordernummer), je geboortedatum en je geslacht, als je uitslag bekend is kan je deze aanklikken en inzien. Staat je uitslag nog niet klaar dan kan je je mailadres achterlaten dan sturen we je een bericht als er een uitslag voor je klaarstaat in het portal.

 

 

V: Ik heb mijn uitslag nog niet ontvangen en de drie werkdagen zijn verstreken?

A: Neem contact op met onze klantenservice door te bellen of te mailen. Vermeld in je mail altijd je geboortedatum en ordernummer voor een snelle afhandeling.

 

Je bestelling & je privacy 

V:Wanneer kan ik het beste mijn afname tijdens feestdagen als Pasen, Pinksteren, Hemelvaart verzenden:

A: klik op "medisch diagnostiche zendingen" op deze pagina van POSTNL voor een overicht van aangeraden aanlever dagen.

 

V: Wat doen jullie met mijn gegevens en hoe ziet de verpakking eruit?

A: Bij Soapoli-online weten wij dat anonimiteit voor onze klanten heel belangrijk is. Wij streven er dan ook naar alles zo discreet mogelijk aan te bieden. De pakketjes worden in een blanco brievenbusbox (afbeelding 1) verzonden. Het contact verloopt via de mail. We vragen de minimaal vereiste gegevens als in: je naam, geboortedatum, geslacht (dit moeten wij weten om de test aan te leveren bij het lab en de juiste uitslagen terug te krijgen) je postadres (dit om het pakketje te kunnen verzenden) en je mailadres om je de uitslag te geven. Meer hoeven we niet te weten. Je gegevens worden 6 weken na het verstrekken van de uitslag verwijderd.

Zie onze privacy policy hoe we jouw privacy waarborgen. 

 afbeelding 1

 V: Ik ontvang mijn pakketje liever niet thuis. Kan ik het ergens afhalen?

A: Ja je kan je pakket laten bezorgen bij een PostNL afhaallocatie. De kosten hiervan zijn 4,99 euro. Let op voor het afhalen van je pakket bij een afhaallocatie van PostNL vraagt de baliemedewerker om je legitimatie; de naam die je opgeeft bij het plaatsen van je order moet dan ook overeenkomen met de gegevens op je legitimatiebewijs. Let op je dient je pakket binnen 7 dagen af te halen! 

 

V: Kan ik de test ook afhalen?

A: Wij beschikken over verkooppunten verdeeld over het land. Kijk voor de afhaalmogelijkheden: Test Afhalen

 

V: Ontvang ik een factuur of andere post nadat ik mijn bestelling heb ontvangen?

A: Soapoli-online stuurt nooit facturen of andere ongevraagde post naar haar klanten.

 

De afname 

V: Moet ik de urine uit het buisje gieten of niet?

A: Heb je een afnameset met een paarse dop dan giet je de vloeistof uit het buisje voordat je deze vult met urine. Volg de bijgevoegde afname instructie.

A: Heb je een afnameset met witte dop (Aptima Urine collection kit) dan blijft de vloeistof in het buisje en vul je urine erbij tot tussen de zwarte lijnen. Zie instructievideo urine afnameset Aptima urine collection

 

V: Ik ben ongesteld kan ik dan op soa testen?

A: Ja dat kan. Ongesteld zijn beinvloedt de uitslag van je test niet. Verwijder wel een ingebrachte tampon voorafgaand aan de afname.

 

V: Ik ben een vrouw, kan ik urine insturen om bijvoorbeeld te testen op chlamydia?

A: Wij adviseren voor een betrouwbaar testrestultaat een vaginale afname. 

 

V: Ik heb antibiotica geslikt, kan ik op soa testen?

A: Wacht 2 weken met testen van chlamydia en/of gonorroe na inname van de laatste antibiotica tablet. Bloedonderzoeken kunnen zonder wachttijd betrouwbaar worden gedaan.

 

V: Ik wil graag nacontrole na een chlamydia behandeling. Hoe lang moet ik wachten voor ik opnieuw kan testen of de chlamydia goed behandeld is?

A: Wacht 6 weken na het innemen van de medicatie voordat je opnieuw test.

 

V: Hoe moet ik de SOA testen afnemen?

A Je krijgt een uitgebreide afname instructie bij je test geleverd. Kijk bij Afname instructies voor een overzicht met video instructies.

 

V: Bloed afnemen lukt me niet. Wat kan ik doen?

A: Neem contact op met de klantenservice van Soapoli-online zodat zij je kunnen adviseren.

 

Retour sturen van je afname

V: Hoe stuur ik de afname materialen naar het laboratorium?

A: In je afnamepakket zit een gefrankeerde retourenvelop en verpakkingsmaterialen voor het versturen van het afname materiaal naar ons laboratorium, verzenden kan op werkdagen via een oranje brievenbus van PostNL.

 

V: Kan ik mijn afname ‘s ochtends afnemen en later in de middag versturen?

A: Ja dat kan. Probeer de afname tussentijds koel te bewaren. Bij voorkeur in de koelkast.

 

V: Op welke dagen kan ik het beste mijn afname materialen versturen?

A: Wij adviseren je te verzenden van zondag tot en met donderdag voor de lichting van de brievenbus.

 

V: Waar vind ik een oranje brievenbus met een medische post logo om mijn afname op zondag te versturen?

A: Klik op Medische brievenbus PostNL om een brievenbus in de buurt te vinden die op zondag na 17.00 wordt geleegd.

Instructie: vul eerst de plaats in, dan bij 'wat wilt u doen' brief posten en vervolgens kun je medisch aanvinken. 

 

V: Kan ik mijn afname versturen als de buitentemperatuur rond het vriespunt ligt?

A: Is de buitentemperatuur 0 graden of lager dan adviseren we je de blauwe envelop met daarin je afname niet te versturen via een oranje brievenbus maar af te geven bij een servicebalie van PostNL.

 

Een SOA vastgesteld

V: Stel mijn uitslag geeft aan dat ik een SOA heb, kan ik dan via Soapoli-online behandeld worden?

A: Ja dat kan. Bij het verstrekken van je uitslag geven we je informatie over de soa, waar je behandeld kan worden en bieden we hulp bij partnerwaarschuwing. Je kan op deze link reageren en  aangeven dat je de behandeling via Soapoli-online wil laten verlopen. Voor een behandeling van chlamydia rekenen we 20,00 euro receptkosten. Indien je hiervan gebruikt maakt ontvangen we graag de adresgegevens en het faxnummer van de apotheek waar jij graag je medicatie wilt afhalen. Het recept met de voorgeschreven medicatie wordt naar de apotheek van je keuze gestuurd en je kan vaak nog dezelfde of volgende dag de medicatie afhalen. Soapoli-online biedt ook een behandeling tegen gonorroe, indien je dit buiten je ziektenkostenverzekering om wilt doen zijn de kosten hiervan 80 euro. De behandeling vindt plaats via een samenwerkende huisarts in Gouda. Het is altijd mogelijk om je laboratoriumuitslag te mailen zodat je deze mee kunt nemen naar je huisarts of GGD. 

V: Kan mijn partner ook meteen meebehandeld worden?

A: Wij mogen alleen een behandeling uitschrijven als jouw partner positief getest is via Soapoli-online. 

 

 

Betrouwbaarheid

V: Hoe betrouwbaar zijn de SOA-testen van Soapoli-online?

A: Wij maken voor het testen van SOA gebruik van SOA laboratorium-zelf afnametests. Indien je de gebruiksaanwijzing nauwkeurig volgt en niet eerder dan de aangegeven incubatietijd test is de uitslag die je van ons ontvangt zeer betrouwbaar. Wij werken voor het verkrijgen van een betrouwbare uitslag met een CCLK geaccrediteerd laboratoria die de afgenomen materialen onderzoekt. De betrouwbaarheid van de uitslagen is gelijk aan de betrouwbaarheid van de uitslagen die je zou ontvangen indien je zou test via je huisarts of een GGD.

 

V: Wat is het verschil tussen de SOA testen van Soapoli-online en de testen van de GGD/huisarts? 

A: Er is geen kwaliteits verschil in de soa test van de GGD/Huisarts of die van Soapoli-online, we gebruiken dezelfde laboratorium testen. Bij Soapoli-online hoef je geen gesprek als je dat niet wilt. De test bestel je via het internet en neem je thuis af en stuur je zelf naar ons laboratorium.  

 

V: Wat is het verschil tussen de testen van Soapoli-online en een zelftest, waarbij direct een uitslag zichtbaar is? 

A: Het grootste verschil is dat de testuitslagen door Soapoli-online bekend gemaakt zullen worden en je deze niet direct zelf af kunt lezen. Het belangrijkste verschil is het verschil in betrouwbaarheid van de uitslag, al onze testen worden bepaald in ons laboratorium. Het laboratorium waar wij mee samen werken is CCKL-gecertificeerd en garandeert daarmee de hoogst haalbare betrouwbaarheid als het gaat om de uitslag. De kwaliteit is volkomen hetzelfde als wanneer je SOA-test via de huisarts, een SOA poli of een specialist in het ziekenhuis zou gaan. De kwaliteit van zelfafleestesten is discutabel. Zie ook onderzoeken van SOAAIDS Nederland.

 

V: Welke soa testen moet ik aanvragen? 

A: Wanneer je niet precies weet welke soa-test je nodig hebt biedt de Soapoli-online SOAtestwijzer uitkomst. De SOA-testwijzer geeft na het ingeven van het risico een duidelijk overzicht met bijbehorende producten.

 

V: Wanneer kan ik welke SOA testen?

A: Iedere SOA heeft zijn eigen incubatietijd. Incubatietijd betekend de tijd waarna de SOA zichtbaar wordt in een test. Hier lees je  hoeveel tijd dat per SOA is. 

 

V: Ik heb klachten die op een SOA lijken, wat moet ik doen.

A: Blijf er niet mee rondlopen maar ga zo snel als mogelijk op SOA testen. Soapoli-online heeft eenmaal per week op maandagochtend een spreekuur waar je terecht kan. Is Gouda te ver weg voor je bezoek dan alijd je huisarts of een andere hulpverlenende instantie zoals de GGD.

 

Overig

V: Kan ik telefonisch contact opnemen als ik een vraag heb?

A: Als het een vraag is die betrekking heeft op onze producten en diensten dan kan dat zeker. Het telefoonnummer waarop je ons kan bereiken bovenaan deze pagina onder contact. Wij hebben een beperkte telefonische bereikbaarheid. Heb je een vraag, maar kan je ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@soapoli-online.nl, je ontvangt zeer snel een antwoord. 


V: Hoe lang duurt het voor ik antwoord krijg op mijn vraag via de mail? 

A: Voor alle vragen geldt dat we ernaar streven om direct of uiterlijk binnen enkele uren antwoord te geven. Stel je vraag via info@soapoli-online.nl of maak gebruik van ons contactformulier.  

 

V: Waar kan ik een klacht melden en wat gebeurt ermee? 

A: Je kunt je klacht per email melden. Er zal zo spoedig mogelijk contact met je worden opgenomen over de afhandeling van de klacht.

 

V: Mijn vraag staat hier niet bij.

A: Mail naar info@soapoli-online.nl 

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.