Veelgestelde vragen

V: Hoe betrouwbaar zijn de SOA-testen van Soapoli-online?

A: Wij maken voor het testen van SOA gebruik van SOA laboratorium-zelftests. Indien je de gebruiksaanwijzing volgt tijdens de afname en niet eerder dan de aangegeven incubatietijd test is de uitslag die je van ons ontvangt zeer betrouwbaar. Wij werken voor het verkrijgen van een betrouwbare uitslag met een CCLK geaccrediteerd laboratoria die de afgenomen materialen onderzoekt. De betrouwbaarheid van de uitslagen is gelijk aan de betrouwbaarheid van de uitslagen die je zou ontvangen indien je zou testen bij je huisarts of een GGD.

 

V: Stel mijn uitslag geeft aan dat ik een SOA heb, kan ik dan via Soapoli-online behandeld worden?

A: De uitslag ontvang je via de mail. In de mail geven we je informatie, advies en kan je aangeven de behandeling via Soapoli-online te willen laten verlopen.

Soapoli-online biedt ook SOA behandelingen aan haar klanten mocht je niet naar je huisarts willen. Voor een behandeling van chlamydia rekenen we 20,00 euro receptkosten. Indien je hiervan gebruikt maakt ontvangen we graag de adresgegevens en het faxnummer van de apotheek waar jij graag je medicatie wilt afhalen. Het recept voor de medicatie wordt naar de apotheek van je keuze gestuurd en je kan vaak nog dezelfde of volgende dag de medicatie afhalen. 

Soapoli-online biedt ook een behandeling tegen gonorroe, indien je dit buiten je ziektenkostenverzekering om wilt doen zijn de kosten hiervan 80 euro. De behandeling vindt plaats via een samenwerkende huisarts in Gouda.

Het is altijd mogelijk om je laboratoriumuitslag te mailen zodat je deze mee kunt nemen naar je huisarts of GGD. 

V: Ik wil meteen voor mijn partner ook een behandeling regelen, kan dat?

A: Wij mogen alleen een behandeling uit schrijven als jouw partner ook positief getest is via ons. 

 

V: Ik ben ongesteld kan ik dan op soa testen?

A: Ja dat kan. Ongesteld zijn beinvloed de uitslag van je test niet. Verwijder wel een ingebrachte tampon voorafgaand aan de afname.

 

V: Hoelang duurt het voor dat de uitslag van mijn test bekend is? 

A: De uitslag kan je binnen 3 werkdagen na aankomst van je materiaal in het laboratorium van ons verwachten. 

 

V Hoe ontvang ik mijn uitslag? 

A: Je uitslag ontvang je via een link in de mail die naar een beveiligde omgeving verwijst waar je je uitslag kan inzien. Heb je een andere voorkeur bijvoorbeeld zelf bellen voor je uitslag laat het ons dan weten via een mail naar info@soapoli-online.nl, vergeet niet je ordernummer te vermelden. 

 

V: Ik wil zsm de uitslag hebben. Kan ik zelf iets doen om het te versnellen?

A: Je kunt de test afhalen, direct afnemen en zelf naar het laboratorium brengen. Je kan je afname op werkdagen van 08.00 tot 20.00 inleveren bij Star MDC aan de Vlambloem 21 in Rotterdam. Heb je hierover nog vragen neem dan contact met ons.

 

V: Ik ontvang mijn pakketje liever niet via de post. Kan ik het ergens afhalen?

A: Ja je kan je pakket laten bezorgen bij een PostNL afhaallocatie. Bij het plaatsen van je bestelling kun je jouw pakket laten bezorgen op een PostNL locatie bij jou in de buurt. Je klikt op de PostNL link, vult je postcode in en selecteert waar je je pakket wilt afhalen. De gegevens van de door jouw geselecteerde locatie neem je over in de order. Wij versturen je pakket naar de PostNl afhaallocatie. Voor deze service vragen wij 4,95 euro. Let op voor het afhalen van je pakket bij een afhaallocatie van PostNL vraagt de baliemedewerker om je legitimatie; de naam die je opgeeft bij het plaatsen van je order moet dan ook overeenkomen met de gegevens op je legitimatiebewijs. 

Op verschillende plekken in het land hebben we onze testen liggen zodat je ze ook kunt afhalen. Kijk hier voor de mogelijkheden: Test Afhalen

 

V: Ontvang ik een factuur of post nadat ik mijn bestelling heb ontvangen?

A: Soapoli-online stuurt nooit facturen of andere ongevraagde post naar haar klanten.

 

V: Mag ik zelf contact met jullie opnemen om de uitslag te krijgen.

A: Dat kan zeker! Geef het aan bij het bestellen.

 

V: Ik heb antibiotica geslikt, kan ik wel op soa testen?

A: Wacht 2 weken met testen na inname van de laatste antibiotica tablet.

 

V: Ik wil graag nacontrole na een chlamydia behandeling. Hoe lang moet ik wachten voor ik opnieuw kan chlamydia kan testen?

A: Wacht 4 weken na het innemen van de medicatie.

 

V: Welke soa testen moet ik aanvragen? 

A: Wanneer je niet precies weet welke soa-test je nodig hebt biedt de Soapoli-online SOAtestwijzer uitkomst. De SOA-testwijzer geeft na het ingeven van het risico een duidelijk overzicht met bijbehorende producten.

 

V: Hoe moet ik de SOA testen afnemen?

A Je krijgt een uitgebreide afname instructie bij je test geleverd. Op ons you tube kanaal Soapoli-online vind je video instructies.

 

V: Hoe stuur ik de afname materialen naar het laboratorium?

 A: In je afnamepakket zit een gefrankeerde retourenvelop en verpakkingsmaterialen voor het versturen medisch materiaal naar het Soapoli-online laboratorium, verzending kan via een rode brievenbus van PostNL.

 

V: Op welke dagen kan ik het beste mijn afname materialen versturen?

A: Wij adviseren je te verzenden van zondag tot en met donderdag voor de lichting van de brievenbus.

 

V: Waar vind ik een oranje brievenbus met een medische post logo om mijn afname op zondag te versturen?

A: De link naar de locatiezoeker voor een brievenbus voor medische post van PostNL die op zondag wordt geleegd vind je hier.

 

V: Kan ik mijn afname versturen als de buitentemperatuur rond het vriespunt ligt?

A: Is de buitentemperatuur 0 graden of lager dan adviseren we je de blauwe envelop met daarin je afname niet te versturen via een oranje brievenbus maar af te geven bij een servicebalie van PostNL.

 

V: Wanneer kan ik welke SOA testen?

A: Iedere SOA heeft zijn eigen incubatietijd. Incubatietijd betekend de tijd waarna de SOA zichtbaar wordt in een test. Hier lees je  hoeveel tijd dat per SOA is.

 

V: Kan ik telefonisch contact opnemen als ik een vraag heb?

A: Als het een vraag is die betrekking heeft op onze producten en diensten dan kan dat zeker. Het telefoonnummer waarop je ons kan bereiken bovenaan deze pagina onder contact. Wij hebben een beperkte telefonische bereikbaarheid. Heb je een vraag, maar kan je ons telefonisch niet bereiken? Stuur dan een mail naar info@soapoli-online.nl, je ontvangt zeer snel een antwoord. 

 

V: Bloed afnemen lukt me niet. Wat kan ik doen?

A: Neem contact op met Soapoli-online zodat zij je kunnen adviseren.


V: Hoe lang duurt het voor ik antwoord krijg op mijn vraag via de mail? 

A: Voor alle vragen geldt dat we ernaar streven om direct of uiterlijk binnen enkele uren antwoord te geven. Stel je vraag via info@soapoli-online.nl of maak gebruik van ons contactformulier.  

 

V: Wat doen jullie met mijn gegevens en hoe ziet de verpakking eruit?

A: Bij Soapoli-online weten wij dat anonimiteit voor onze klanten heel belangrijk is. Wij streven er dan ook naar alles zo discreet mogelijk aan te bieden. De pakketjes worden in een blanco brievenbusbox verzonden. Het contact verloopt via de mail. We vragen de minimaal vereiste gegevens als in: je naam, geboortedatum, geslacht (dit moeten wij weten om de test aan te leveren bij het lab en de juiste uitslagen terug te krijgen) je postadres (dit om het pakketje te kunnen verzenden) en je mailadres om je de uitslag te geven. Meer hoeven we niet te weten.

 

V: Ik heb klachten die op een SOA lijken, wat moet ik doen.

A: Blijf er niet mee rondlopen maar ga zo snel als mogelijk op SOA testen. Je kan hiervoor ook gebruik maken van de arts van Soapoli-online, deze heeft twee keer per week een spreekuur waar je anoniem terecht kan. Is Gouda te ver weg voor je bezoek dan alijd je huisarts of een andere hulpverlenende instantie zoals de GGD.

 

V: Wat is het verschil tussen de SOA testen van Soapoli-online en de testen van de GGD/huisarts? 

A: Er is geen kwaliteits verschil in de soa test van de GGD/Huisarts of die van Soapoli-online, we gebruiken dezelfde laboratorium testen. Bij Soapoli-online hoef je geen gesprek als je dat niet wilt. De test bestel je via het internet en neem je thuis af en stuur je zelf naar ons laboratorium. 

 
V: Wat is het verschil tussen de testen van Soapoli-online en een zelftest, waarbij direct een uitslag zichtbaar is? 

A: Het grootste verschil is dat de testuitslagen door Soapoli-online bekend gemaakt zullen worden en je deze niet direct zelf af kunt lezen. Het belangrijkste verschil is het verschil in betrouwbaarheid van de uitslag, al onze testen worden bepaald in ons laboratorium. Het laboratorium waar wij mee samen werken is CCKL-gecertificeerd en garandeert daarmee de hoogst haalbare betrouwbaarheid als het gaat om de uitslag. De kwaliteit is volkomen hetzelfde als wanneer je SOA-test via de huisarts, een SOA poli of een specialist in het ziekenhuis zou gaan. De kwaliteit van zelfafleestesten is discutabel. Zie ook onderzoeken van SOAAIDS Nederland.

 

V: Waar kan ik een klacht melden en wat gebeurt ermee? 

A: Je kunt je klacht per email melden. Er zal zo spoedig mogelijk contact met je worden opgenomen over de afhandeling van de klacht.

 

V: Mijn vraag staat hier niet bij

A: Mail info@soapoli-online.nl ons!

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.