De incubatietijden van de SOA testen van Soapoli-online

Om een betrouwbare SOA test uitslag te krijgen van een test van Soapoli-online is het van belang dat je de insructie nauwkeurig volgt en rekening houd met het moment waarop je betrouwbaar kan testen. De incubatietijd van een SOA is de tijd die verstrijkt tussen de besmetting en de eerste klinische symptomen. Hierbij moet je niet denken aan merkbare klachten, want bij een SOA heb je vaak geen klachten, maar aan het moment dat de bacterie of het virus met zekerheid aangetoond kan worden in het laboratorium. 

Als je klachten hebt en je wilt de incubatietijd niet afwachten dan kun je eerder testen want de test kan soms eerder een SOA aantonen. Geeft de uitslag aan dat je geen SOA hebt en je hebt eerder getest dan de aangegeven periode dan adviseren we je altijd de test te herhalen.

Wil jij graag weten wanneer je betrouwbaar je Soapoli-online soa test kan afnemen, maak dan gebruik van onze Incubatietijd calculator 

Selecteer de datum van je laatste onbeschermde sekscontact en druk op enter. Je ziet nu een overzicht met data wanneer jij betrouwbaar je soa test kan afnemen.

Kijk voor een advies over welke soa test je nodig hebt onze SOA-testwijzer.

SOA Incubatietijden  
Chlamydia                  14 dagen
Gonorroe 14 dagen
Trichomonas 21 dagen
Candida 21 dagen
Syfilis 4 weken (zie toelichting)
HIV 1 4 weken (zie toelichting)
Hepatitis B 8 weken (zie toelichting)

Toelichting incubatietijd HIV

Sept 2016- de incubatietijden van onze bloedtesten hebben we bijgesteld na uitvoerig onderzoek door het laboratorium, de fabrikant en literatuur onderzoek. 

Mei 2018- wij zijn overgegaan op de afnamebuizen van Hologic. De incubatietijden van chlamydia en gonorroe hebben we hierop in overleg met de fabrikant en laboratorium bijgesteld. Hiermee sluiten we aan bij de richtlijnen van de GGD. 

Let op: De hierboven aangegeven incubatietijden gelden uitsluitend voor de testen van Soapoli-online en kunnen afwijken van de landelijke richtlijn. We maken gebruik van de nieuwste generatie testen die daardoor sneller een betrouwbare uitslag geven. Als je je houdt aan de incubatietijden en de instructies dan is de betrouwbaarheid van je uitslag bijna 100%. Heb je klachten ga dan bij voorkeur naar je huisarts of de GGD.

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.